Olen tainnut "joskus" mainita leivontataidostani...Siitä olemattomasta... Osaan tehdä ihan ok pullaa, ja muutamia, tiettyjä kuivakakkuja ja mamman marjapiirakan ja kinkkupiirakan ja siihen se sitten jääkin... Suurin ongelma taitaa olla niissä himpulan ohjeissa...Pääni ei vain toimi niin, että pystyisin "käsittämään" reseptejä ja käsityöohjeita. ...Viime jouluinen omenakakkuni oli viimeinen pisara. Aikuisen tyttäreni ihmettely," miksi ihmeessä olet leiponut saaristolaislimpun kakkuvuokaan" sai aikaiseksi naurun lisäksi fiiliksen, mulle riitti! Pirhana, en leivo enää ikinä mitään uutta, mutta nyt kuitenkin, olen kahteen otteeseen laajentanut "osaamistani" pätkismuffiineihin:D Eka kerrasta ei sen enempää, mutta jälkimmäisellä kerralla ne jo ihan onnistuivat, vaikka leivontamargariinin tilalla käytinkin Floraa...
PIRKAN PÄTKISMUFFIINIT
PIRKAN PÄTKISMUFFIINIT
- 1 ps (140 g)
- minipätkiksiä
- 3
- kananmunaa
- 3 dl
- sokeria
- 150 g
- leivontamargariinia tai voita
- 4 dl
- vehnäjauhoja
- 1/2 dl
- kaakaojauhetta (tummaa)
- 2 tl
- Pirkka leivinjauhetta
- 1 tl
- Pirkka vanilliinisokeria
- 1 3/4 dl
- maitoa
Lisäksi
- 12
- Pirkka Amerikan muffinivuokaa
- 1. Paloittele pätkikset kolmeen osaan.
- 2. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata rasva ja lisää se hieman jäähtyneenä taikinaan.
- 3. Sekoita jauhot, kaakao- ja leivinjauhe, vanilliinisokeri sekä pätkikset keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
- 4. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista pätkismuffinit 200 asteessa 20-25 minuuttia.
- Resepti löytyy k-ruoka.fi sivustolta .
- Jos leipomisen suhteen minulla on "antijauhopeukalo" pidän ruoanvalmistuksesta ja säilömisestä eikä noiden suhteen ole pahemmin ongelmia esiintynytkään...
- Eilen sain viimein aikaiseksi tehdä omenahilloa. Meidän puuvanhuksessa kasvaa punaisia omenoita ja hillostakin tulee punaista. E ise ihan omenahillolta näytä, mutta hyvää on:D
-
- Hilloon tulee:
- 2,5 dl vettä
- Omenoita 5:den litran kattilallinen
- 1kg sokeria
- Vesi kiehautetaan, omenat pilkotaan kuorineen veteen ( siemenkodat ja kannat poistettuina.)
- keitellään n. 15 minuuttia, jonka jäkeen lisätään sokeri.
- Kiehautetaan vielä ja soseutetaan sauvasekottimella tai muulla vastaavalla hienoksi.
- Hillon voi vielä tarvittaessa siivilöida.
- Hillo laitetaan uuninkestävään astiaan ( esim, teräskattila) ja siirretään uuniin 175*C kahdeksi ja puoleksi tunniksi.
- Olin jo aiemmin laittanut linkin tästä samaisesta hillosta, mutta tämän ohjeen laitan uudelleen siksi, että "löydän" tämän juuri meille " sopivan määrän" helposti tästä jatkossa jok ikinen syksy...
- Kutominen on upea taito. mulle ei ikinä ole menneet nuo kutomisohjeet jakeluun, joten se kuuluu lajeihin, jota en vaan osaa. Osaan tehdä kaulahuiveja, kutoa oikein ja nurin, mutta villasukkien kantapäät ovat hebreaa... Onneksi on ystäviä, jotka ovat toista maata:D
- Sain synttärilahjaksi aivan superihanat tossukat ystävältäni, joka oline itse kutonut. Kuljeskelenkin nyt tossut jalassa jatkuvasti pitkin huushollia, ja olen näistä NIIN ylpeä:D Kiitos Maarit!!
♥pätkismuffinit, nam..hillot, nam! Ja söpöt tossut!
VastaaPoistaPätkämuffinsien ekaa osaa en päässyt maistamaan mut toka osa oli todella herkullista ja edelleen olen hengis niin ei kauheen pieleenkään mennyt. Eilen sain tuliasiksi Tarin tekemää omppuhilloa ja sen ajattelin nyt korkata viikonloppuna. Ja ihana kuulla että tossukat ovat nuin mieluisat. Pian säkin olet mestari kantapään tekijä ku pääset mun oppiin ;)
VastaaPoistaHih:D Toivotaan...:D
VastaaPoista