sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Valkosuklaakakku

Valkosuklaakakku

Kakkupohja:
200 g Digestivekeksejä
80g voita

Täyte:
300g Hovi tuorejuustoa
3 munaa
2 dl sokeria
250g valkoista suklaata
2 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä (+ n. 0,5 dl vettä)
3 dl kuohukermaa

Koriste:
marsipaaniruusuja/lehtiä

1. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele tasaiseksi leivinpaperin päälle kakun pohjaksi.

2. Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen, kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.

3. Erota munista valkuaiset ja keltuaiset. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri tasaiseksi ja lisää valkosuklaa.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi.

5. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

6. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Vatkaa liivateseos juusto-suklaaseokseen. Lisää kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos vuokaan keksimuru pohjan päälle.

7.Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa n. viisi tuntia tai seuraavaan päivään.

8. Koristele kakku halutessasi esim. marsipaanikukilla ja lehdillä.
Ohje on Kotilieden leivotaan liitteestä vuodelta 1996

TYTTÄRILLENI: Tämä on SE ALKUPERÄINEN ohje jolla saa kaikista parhaan valkosuklaakakun, kun tätä kuitenkin tasaisin väliajoin kaipailette:D
Terveisin: Äiti.


1 kommentti:

  1. Kiitos äiti! <3 jälleen kerran palailen tänne tätä katselemaan.. :)

    VastaaPoista

Tiskit

                                                Torpalla 30.12.2017 Jahas, se oli tiskipäivä👎 Torpalla se tarkoittaa sitä, että täytämme...